Біоетанол

Про те, що для ефективної роботи двигунів автомобілів можна з успіхом використовувати енергоносій рослинного походження було відомо ще за давніх часів. Але лише в останні роки ця тематика здобула таку нечуванну актуальність за рахунок несамовитої цінової політики стосовно нафтопродуктів. У зв’язку з цим найбільш затребуваним типом палива на сьогодні стає біоетанол.

Що нам відомо про даний продукт? Біоетанолами називають етилові спирти, які видобувають шляхом переробки сільськогосподарських культур, в яких присутня певна кількість крахмалу чи цукру. Частіше за все у якості сировини використовують звичайну картоплю, цукровий буряк або очерет, батат та інші культури.

Біоетанол має схожу технологію виробництва, що використовують при створенні харчового спирту та пива. Слід вказати, що цей процесс має кілька етапів.

На першому етапі відбувається підготовка сировини та її ретельне дріблення, при цьому «матеріал» проходить дуже суворий відбір на якість.

На другому етапі борошно, яке було отримано на першому етапі виробництва, змішується з теплою водою, а далі його термічно оброблюють паром для отримання речовини, схожої на гель.

Наступна стадія дозволяє наситити отриману субстанцію глюкозою за рахунок спеціальних ферментів.

Четвертий етап полягає у тому, що до речовини, яка вже знаходиться у бродильному чані, додаються дріжджі. Треба підкреслити, що для дотримання технології на цьому етапі необхідно дуже суворо додержуватися певної температури бродіння, щоб кінцевий продукт мав дійсно високу якість.

Головною метою наступної стадії виробництва є дистиляція, а саме відділення води та етанолу. Після чого сировина здобуває високу концентрацію спирту у 96%. Зайва водна масса видаляється завдяки використанню спеціального молекулярного просіювання.

І тільки після усіх вищехгаданних етапів сировина перетворюється на біоетанол.

Яндекс.Метрика