Site Loader

Якість та собівартість спирту напряму залежить від технології, обладнання та сировини.
Ми надамо вам технологію та обладнання.

Установка для дистиляції та очищення спирту із технологією «Multi-steam» – поєднання традиційних методів перегонки спирту із сучасними енергозберігаючими технологіями. Завантажити презентацію [PDF]

 

Переваги

Особливості

Дозволяє скоротити капітальні затрати.

Низькі енергетичні затрати.

Ви можете виробляти спирт якості «Пшенична сльоза» або вищу на 4 – колонній браго-ректифікаційній установці.

Кожна із чотирьох колон спеціально для цього спроектована.

Дозволяє виробляти спирт якості «Пшенична сльоза» чи вищу з затратами технологічної пари до 2 кг на 1 л спирту.

Ми застосували нашу технологію «Multi-steam»:

– колони працюють в режимі мультитиску;

– багатократно використовуємо енергію гріючої пари і продуктів;

– збільшили ефективність контактних пристроїв .

Установка має термін служби не менше як  10 років роботи в агресивних середовищах

Високі органолептичні показники спирту.

Міцність за умови роботи в режимах тиск-вакуум.

Обладнання має спеціальну конструкцію та виготовлене з нержавіючої сталі AISI 316L* з мідними контактними елементами.

Стабільна якість продукції. Один оператор на зміні.

Повна автоматизація процесу виробництва.

Можливість переробляти відходи виробництва у автомобільне паливо

Енергетично інтегрований блок зневодження для виробництва біоетанолу (PSA*) на молекулярних ситах    опція.

Можливість виробляти DDG*  та біогаз.

Енергетично інтегрований блок утилізації барди – опція.

 

*AISI 316L – ця марка сталі найбільш корозійно- та хімічно- стійка із усієї 300-ї серії.
PSA – технологія адсорбції при змінному тиску.
DDG – корм для тваринництва та птахівництва із вмістом білків ~ 30%.

 

Для створення спиртового виробництва ми робимо наступне:

– Проводимо передпроектне дослідження майбутнього виробництва (Feasibility study)
– Визначаємо основні техніко-економічні показники– Розраховуємо усі матеріальні та енергетичні потоки
– Розробляємо специфікації та вимоги до обладнання
– Замовляємо виробництво обладнання і стежимо за його виготовленням
– Розробляємо схеми управління та автоматизації за виробничими процесами
– Монтуємо обладнання і системи автоматизації
– Контролюємо введення установок у комерційну експлуатацію
– Навчаємо персонал управлінню процесами на заводі

 

 

 

Етиловий спирт – очистка і технологія

Етиловий спирт – це рідина без кольору зі специфічним запахом та пекуча на смак. Його називають також етанолом, метилкарбінолом та винним спиртом. Він дуже гігроскопічний, добре змішується з водою в будь-яких співвідношеннях. При цьому суміш нагрівається і зменшується в об’ємі. Промислово харчовий спирт виробляють у вигляді висококонцентрованого водяного розчину.

Етиловий спирт, навіть за умови найретельнішої очистки під час виробництва, у незначній кількості містить різні домішки – ефіри, альдегіди, інші спирти тощо. Це надає йому специфічного запаху. Він також добре розчиняє в собі багато органічних речовин.

У харчовій промисловості спирт виробляють з крохмалевмісних продуктів та тих, що містять цукор. Це – зерно, картопля, меляса і рідко – цукровий буряк. Їх в результаті біохімічної переробки перетворюють на спиртовмісну бражку. А вже з неї виробляють етиловий спирт сирець, який використовують для технічних цілей або переробляють у ректифікований спирт хорошої якості. І кожен сорт спирту має свої дегустаційні оцінки в балах. Наприклад, спирт першого сорту – 8,5, а от спирт Люкс – 9,5, Екстра – 9,3.

Ректифікація – складний багатократний процес перегонки у протитечії пари та рідини у спеціальних апаратах – ректифікаційних колонах. Це дає змогу розділяти суміші летючих речовин на чисті компоненти. «Агротехнолоджі» розробила і може запроваджувати енергозберігаючі технології та обладнання щоб випускати найчистіший харчовий спирт – Люкс та Пшенична сльоза.

Пшенична сльоза на сьогодні – це найвища категорія очистки спирту в Україні за державними стандартами – ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови».

 

Так склалося історично, що в Україні можна виробляти найчистіший спирт у світі. Це зумовлено тим, що в СРСР та ще раніше на цих територіях бродильні технології розвивалися саме у напрямку виробництва горілки. У західних країнах завжди надавали перевагу дистилятам на кшталт бренді, віскі, бурбонів, граппи чи кальвадосів. Саме тому в інших країнах харчовий спирт не вироблявся. У них так само існують спиртзаводи для потреб медицини, хімічної промисловості і фармацевтики, горілку вони теж роблять. Однак їхня кількість дуже мала порівняно із Україною часів СРСР – 73 спиртзаводи. І якщо вирішували де збудувати спиртзавод – будували його саме в Україні. Вона завжди була житницею для радянського союзу і лишається нею для всього світу, бо тут є доступна сировина для спиртзаводів: пшениця, кукурудза, мелясса.

73 спиртзаводи працювали на увесь соцтабір. А це не лише заводи –  це спеціалісти, їх підготовка, проектні інститути, машинобудівні підприємства, постійний зв’язок між наукою та виробництвом. Саме такий зв’язок і робить компанію «Агротехнолоджі» унікальною. Її засновник – син професора П. С. Циганкова, який все життя займався будівництвом радянських спиртзаводів, – Сергій Циганков. Він – доктор технічних наук і автор книжок з технології виробництва спирту та очистки стічних вод, зокрема – утилізації барди. Він же – головний інженер, який вже 20-ть років будує і переоснащує спиртзаводи. Саме з допомогою «Агротехнолоджі» нині можна зробити спиртові виробництва сучасними по рівню енергоспоживання, налагодити безвідходний цикл виробництва та технологічно зростати.

 

Приватизація «Укрспирту». Купити спиртзавод

 

Планова економіка СРСР а потім і неефективне використання заводів обумовило високу енергоємність спирту, а отже і його високу собівартість. Невміння працювати з відходами (бардою) призвело до забруднення територій. У Європі енергетична складова в собівартості харчового спирту утроє менша, аніж на українських заводах. Барда та вуглекислота з відходів перетворилися на джерело додаткових прибутків.

Отже є можливості і є що виправляти. Особливо коли врахувати, що в Україні розпочалася приватизація «Укрспирту». Це поки що державне підприємство – монополіст, у якого 41 спиртовий завод. Крім того, є ще концерн «Укрспирт». Парламент проголосував і вже почалася демонополізація виробництва харчового спирту. Це означає, що виробляти його зможуть підприємства усіх форм власності. Більше того – уряд збирається усі заводи приватизувати. Тож можна буде купити спиртзавод.

 

Вільна конкуренція та приватне управління заводами принесе:

 

  1. Сучасні технології виробництва спирту. Обладнання для виробництва спирту, яке здебільшого стоїть зараз на спиртзаводах, це технології 50-60х років, зараз кожному новому власнику знадобиться реконструкція спиртзаводу. А це – нові можливості переробки сировини і зниження собівартості
  2. Якісний спирт – горілка буде дешевша і якісніша. Модернізація спиртзаводів народить нову конкуренцію
  3. Показник ціна-якість відкриє експортний потенціал
  4. В2В. Інвестори будуть вкладати гроші у модернізацію і витрачати гроші в Україні. Тут є підприємства, що виробляють хороше обладнання для спиртзаводів.
  5. І саме основне – технології виробництва спирту. Вони є в Україні просто зараз. Компанія «Агротехнолоджі» не забула традицій виробництва минулих поколінь, водночас підсилила їх за допомогою сучасного світового досвіду.

 

Цей фундамент буде ефективно використано для розвитку енергозберігаючих технологій, і буде вироблятися як найчистіший спирт, так і горілка найвищої якості.

Саме на цих майданчиках, котрі зараз не використовує «Укрспирт», можливо розгорнути  нові сучасні виробництва.

Сучасний спиртовий завод – це підприємство з високим рівнем автоматизації всіх технологічних процесів. Це пов’язано не лише з необхідністю підвищення ефективності праці, але і з мінімізацією впливу людського фактору на якість кінцевого продукту.

Нині існує дві основні технології отримання етанолу: бродіння (мікробіологічний спосіб) та гідратація етилену (синтетичний). Етиловий спирт має широку сферу застосування: виробництво алкогольної продукції, медицина, хімічна промисловість. Останнім часом про етанол почали говорити як про паливо. І у таких випадках використовують термін – біоетанол.

Саме існування цього грандіозного спиртового кластера в Україні заклало фундамент знання і створило традиції якості – спиртова школа України. На цьому фундаменті виросли технології біоетанолу, утилізація відходів, енергоефективність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other Features

Спиртзавод «під ключ»

СПИРТЗАВОД
«ПІД КЛЮЧ»

Будівництво спиртзаводів «під ключ». Проектні роботи, поставка обладнання, монтаж, гарантійне обслуговування.

ДОКЛАДНО

БІОГАЗОВІ СТАНЦІЇ

БІОГАЗОВІ
СТАНЦІЇ

Проектуємо та зводимо
біогазові станції. Очистка біогазу.
Виробництво біометану.
Зелений тариф

ДОКЛАДНО

ГЛИБОКА ПЕРЕРОБКА

ГЛИБОКА
ПЕРЕРОБКА

Проектуємо та будуємо виробничі лінії для збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції. Розберемо зерно на складові

ДОКЛАДНО